Trailerladen – Tips Om Elke Fries Paard Snel En Makkelijk In De Trailer Te Laden

Trailerladen tips - Friese paardEr zijn maar weinig Friese paarden die graag de trailer in gaan.

Paarden zijn vluchtdieren en houden dus altijd een vluchtweg open.

Ze houden graag het overzicht en In een trailer is dat moeilijk.

Je vraagt je Friese paard dan om in een kleine ruimte te stappen met maar een ingang.

Dat is meteen ook de uitgang. Alleen dat is al genoeg om sommige paarden in paniek te krijgen.

Dit betekent ook dat problemen die ontstaan bij het laden van paarden in een trailer eigenlijk volkomen normaal zijn.

Hulp Nodig?

Wil jij snel en makkelijk het perfecte Friese paard hebben: gezond, gelukkig en goed getraind? JA IK WIL DIRECT TOEGANG!! >>

Het gaat in tegen de natuur van het Friese paard om in een trailer te stappen.

Een manier om dit op te vangen is leiderschap. Als jij uitstraalt dat jij zijn leider bent, volgt het paard jou, ook in een moeilijke situatie.

Het zou routine moeten zijn, maar toch nog maar eens terug naar het grondwerk. Doe een paar grondoefeningen voor je het paard vraagt om in de trailer te stappen.

Kies oefeningen op het gebied van achterwaarts lopen en longeren. Loop langzaam steeds meer in de richting van de trailer.

Je wilt dat je Friese paard de trailer gaat zien als een comfortabele plaats om uit te rusten.

Oefen dit eerst naast de trailer. Zet je paard na de oefeningen naast de trailer op rust. Longeer hierna je paard nog even en loop terug naar de trailer.

Laat je paard ruiken en de trailer bekijken. Loop weg en longeer je paard nog een minuut of drie. Ga daarna terug naar de trailer.

Dit keer vraag je hem om een paar passen op de loopplank te maken. Je kunt dit aantrekkelijk maken met bijvoorbeeld een wortel. Moedig hem aan door een of meer tikjes op de bil.

Stop hiermee als hij daadwerkelijk voorwaarts is. Een pas per keer is vooralsnog genoeg.

Ga weg van de trailer en longeer je paard nog een paar minuten. Ga daarna weer terug naar de trailer, laat je paard rusten en herhaal het proces zoals hierboven beschreven.

Dit is een proces van toenadering en terugtrekking. Als je merkt dat je paard onrustig wordt, laat je hem uit de trailer stappen.

Zo leert je Friese paard om rustig te blijven en dit versterkt zijn zelfvertrouwen in kleine stapjes. Het gaat erom dat je het paard leert dat de trailer een veilige plek is.

Maak bij voorkeur geen gebruik van snoepjes of eten in de trailer. De methode hierboven is gebaseerd op leiderschap en leidt op lange termijn tot betere resultaten.

0 Comments