Ronald Slob – Nieuwe Gastblogger FriesePaard.com

Hierbij wil ik een nieuwe gastblogger voor deze website aan jullie voorstellen. Zijn naam is Ronald Slob en hieronder stelt hij zich aan jullie voor.

——————————————————————

Ronald Slob

Ronald Slob

Mijn naam is Ronald Slob, 51 jaar oud, en ben al van jongs af aan in de weer met paarden. Mijn voorkeur gaat uit naar het barokke paard en dan kom je al snel uit bij de Fries. Wij hebben dan ook al ruim 20 jaar Friesen en sinds enkele jaren ook een Andalusiër van het oude barokke type.

Ik heb veel aangespannen als ook onder het zadel paarden beleerd. Het paardengebit heeft mij altijd al geboeid. Reeds 15 jaar geleden heb ik mij hierin al verdiept. Om een paard zacht in de mond te rijden en tevens te laten presteren is het van groot belang dat zijn gebit in orde is. Geen haken op de eerste kiezen waar het bit tegen aan drukt, geen wolfskiezen, kortom noem alle mogelijke gebreken en afwijkingen maar op. En natuurlijk, een ervaren ruiter drukt het paard wel door zijn pijn heen. Maar dat is natuurlijk niet de manier.

Ik zag op de diverse concoursen paarden met hun mond open lopen, tong over het bit gooien om vervolgens de kinriem nog strakker aangesnoerd te krijgen door zijn berijder. Onkunde en onwetendheid. 15 jaar geleden stond de Gebitsbehandeling bij paarden nog in de kinderschoenen en zelfs nu nog is het een vergeten hoofdstuk in de paardenzorg.

Hulp Nodig?

Wil jij snel en makkelijk het perfecte Friese paard hebben: gezond, gelukkig en goed getraind? JA IK WIL DIRECT TOEGANG!! >>

Ik heb mijn opleiding tot Gebitsbehandelaar , Paardentandarts is feitelijk een onjuiste benoeming, bij de beste USA Certified Equine Dentist Instructors doorlopen en ik leer telkens nog bij. Vaak kom ik nog afwijkingen tegen die ik nooit eerder heb waargenomen.

Website: www.paardentandartsslob.nl
Facebook: https://www.facebook.com/paardengebitsbehandeling

0 Comments