Ontdek Hoe Jij Snel En Makkelijk Je Friese Paard De Trailer In Kan Laden

Friese paard in trailerTrailer laden is best een uitdaging!

Persoonlijk zie ik het als positieve bekrachtiging. En eigenlijk … is het wat je er zelf van maakt … “wat je zoekt, zul je vinden“.

Trailer laden is gewoonlijk best een uitdaging.

We willen ze niet dwingen, we willen ze een keuze geven. Er bestaan veel manieren om een paard de trailer in te krijgen.

Vele manieren zijn niet erg vriendelijk, sommige manieren zijn slechts trucjes.

Om het eenvoudig te maken: zorg dat wat je wilt dat je paard doet / leert makkelijk en comfortabel is, en zorg dat wat je niet wilt dat je paard doet, oncomfortabel is.

Hulp Nodig?

Wil jij snel en makkelijk het perfecte Friese paard hebben: gezond, gelukkig en goed getraind? JA IK WIL DIRECT TOEGANG!! >>

Het is zoals het warm-koud spelletje dat we als kinderen speelden.

De reden dat het goed werkt met kinderen is omdat ze zich succesvol voelen iedere keer als ze het woord ‘warmer’ horen.

Ze weten meteen dat ze de verkeerde kant opgaan, zodra ze het woord ‘kouder’ horen. Het is ook aan ons om de opdracht niet te moeilijk te maken.

Je moet het paard vragen stellen, die hij met ‘ja’ kan beantwoorden. Als het paard (of de hond of het kind) de hele tijd ‘nee, nee, koud, kouder, ijskoud’ hoort, zal hij snel gefrustreerd of zelfs bang worden.

Dus waar focus je op? Als je rijdt … focus je dan op waar je naartoe wilt (en hoe) of denk je constant: “doe dat niet, nee, dat is niet goed”. Het verschil is zo subtiel als het glas halfvol of half leeg zien.

Het is wat je erin ziet. Er is geen verkeerd antwoord. Er is een natuurwet: waar je op focust, breidt uit. Wat je aandacht geeft, groeit. Dus het is aan jezelf om een methode negatief of positief te maken.

De kracht van deze benadering, zoals Pat Parelli met paarden toepast (en Ceasar Milan met honden), is dat het paard een keuze heeft en een kans om bewust te leren en het te begrijpen.

Je werkt met hun mind, hun psychologie en natuurlijk leervermogen.

Het is daarom heel belangrijk dat het paard de kans krijgt om te verwerken wat er is gebeurd. Dit doe je door ze tijd te geven om het te laten bezinken.

Het muntje is gevallen, zodra ze hun lippen likken. Wanneer je deze kansen voorbij laat gaan, bestaat de kans dat je met deze methode (Natural Horsemanship) niet het gewenste effect zult bereiken en dat mensen in je omgeving alleen het negatieve zullen zien.

Ik zie dit vaak gebeuren. Mensen denken dat het hem zit in wat ze met hun paarden doen, wat het resultaat zal geven.

Het gaat echter meer om wat je niet doet en weten wanneer je beter even helemaal niets doet, wat voor het succes zorgt.

Focus op het positieve. Herken de kleinste veranderingen en beloon die. De grootste beloning die je ze kunt geven, is om ze met rust te laten.

Geef ze de tijd om erover na te denken en te leren. Dwing ze niet om te leren.

0 Comments