Alles Wat Je Moet Weten Over Het Kopen Van Een Fries Paard

Friese paard kopenIn dit artikel ontdek je alles wat je MOET weten of het kopen van een Fries paard.

Een Fries paard kopen kan redelijk complex zijn. Ieder paard is weer anders en heeft zijn eigen problemen.

Van jouw vaardigheden hangt af, of je daarmee om kunt gaan.

Een goed paard hebben hangt voor een groot deel af van de relatie met je paard.

Voor een succesvolle relatie moet je met je Friese paard door een deur kunnen.

Het uiterlijk van een paard is goed voor het innerlijk van een mens, om Will Rogers maar eens te citeren.

Hulp Nodig?

Wil jij snel en makkelijk het perfecte Friese paard hebben: gezond, gelukkig en goed getraind? JA IK WIL DIRECT TOEGANG!! >>

Maar dat geldt uiteraard ook voor het tegenovergestelde. Je kunt een hekel krijgen aan een paard waarmee je geen plezier hebt.

Het mooie van paarden is dat ze zich na een bepaalde periode aan je gaan spiegelen. Als je niet weet hoe je met een paard moet omgaan, dan nemen de problemen van je paard toe.

Een paard is heel goed in het uitbuiten van jouw tekortkomingen. Daarom moet je ook de vaardigheden en technieken van het horsemanship hebben om een Fries paard te kunnen trainen.

Om alles uit jezelf te kunnen halen moet je letten op keuze, training, leiderschap en het berijden.

Keuze: het paard dat je kiest, is het paard waar je dagelijks mee bezig zult zijn. Als je een paard kiest met veel uitdagingen, moet je vaardigheden bezitten en/of ontwikkelen om daarmee om te gaan.

Er is geen paard geen problemen heeft en ieder paard heeft zo zijn uitdagingen. Voorbeelden zijn leeftijd, ras, gezondheid, misbruik, houding, verwaarlozing en mate van training.

Je eerste Friese paard zou geen uitdagingen moeten hebben die jou kunnen bezeren.

Neem de tijd die je nodig hebt om te kijken en te ontdekken wat jij wilt met een paard. Liefde op het eerste gezicht is geen goede reden.

Onvoldoende ervaring met het kopen van een paard kan leiden tot zeer ongewenste situaties, zoals ongelukken.

Een verkeerd paard in verkeerde handen kan een dodelijke combinatie zijn. Het gemiddelde paard is namelijk tien keer zo sterk als een mens.

Het houden van een paard moet leuk zijn en niet bestaat uit angst en gevaar.

De keuze voor je eerste Friese paard is heel belangrijk om goede ervaringen met Friese paarden op te doen.

Psychologische selectie: We spiegelen ons onbewust aan de Friese paarden tot wie we ons aangetrokken voelen.

Het is meestal zo dat iemand die een paard voor eigen gebruik koopt, dit paard onbewust uitkiest. Let daar dus op.

Kosten: een paard is duur. Niet alleen in aankoop, maar ook door de dagelijks terugkerende kosten. Zoals voer, stalling, training, dierenarts en hoefsmid.

Tijd: De tijd die je besteed aan je Friese paard is heel belangrijk. Friese paarden hebben behoefte aan routine en gewoonte.

Een paard ontwikkelt zich goed als hij geestelijk gestimuleerd wordt. Om je paard iets nieuws te leren heb je tijd nodig. Dat geldt ook voor het verbeteren van jullie communicatie.

Horsemanship betekent in de praktijk dat je paard leert, maar jij ook.

Als mensen je vragen hoe je aan zo’n geweldig en goed getraind paard komt, dan ben je op weg om een echt paardenmens te worden.

Rassenkeuze: Er is geen perfect ras. Ieder ras heeft beperkingen en goede eigenschappen.

Je  keuze voor een bepaald ras is sterk afhankelijk van dat wat je met je paard wilt bereiken en de individuele eigenschappen van je paard.

Met een Arabier moet je geen western gaan rijden. Quarters zijn oorspronkelijk bedoeld als ranchpaarden, extreem snel op de korte afstand.

Andere paarden zijn goed op lange afstanden. Ieder ras heeft zijn eigen temperament, warm- of koudbloedig.

Paardenshows, evenementen en televisieprogramma’s en het internet zijn plaatsen waar je jezelf op een ras kunt oriënteren. Of vraag het mensen.

Leeftijd: Jonge Friese paarden hebben hun voordelen. Ze zijn fris, maar kunnen in verkeerde handen ook veel ellende veroorzaken.

Een jong Fries paard grootbrengen en trainen kan een mooie ervaring zijn, voor jou en voor het paard. Als het goed gebeurt.

Zoek als eerste Friese paard een paard van minimaal zes jaar oud, met voldoende training achter de rug. Een volledig getraind paard van tien jaar is zijn geld zeker waard.

Ze zijn meestal volwassen en hebben meestal niet meer dan een paar lichamelijke problemen.

Je eerste paard moet je vriend zijn,een paard dat ook jou iets leert, in jouw tempo. Jonge Friese paarden bepalen echter hun eigen tempo.

Als je onvoldoende getraind bent om een paard iets te leren, zoek dan iemand die het wel kan. Maar blijf wel meedoen in de trainingen.

Als je helemaal niets weet op het gebied van het trainen en rijden van Friese paarden, zoek dan een professional die jou en je paard kan trainen.

Plaats van aankoop: Blijf opletten. Je kunt een goed Fries paard kopen op een veiling, maar het kan ook een langdurig probleem zijn.

Bij een goede fokker of eigenaar loop je de minste risico’s. Vraag altijd waarom het paard wordt verkocht. Het is het werk van een fokker. Een eigenaar kan diverse redenen hebben.

Je kunt ook een deskundige vragen je bij je aankoop te helpen. Tegenwoordig wordt wel gesproken over het matchen van paard en mens.

Laat je niet overhalen om het eerste het beste paard te kopen. Er zijn duizenden Friese paarden.

Vraag ook om een proefperiode van een maand. Een goede verkoper zal het paard terugnemen als het niet bevalt.

Want iemand met hart voor het welzijn van een Fries paard, doet wat het beste is voor dat paard. Als dat niet zo is, koop je het paard van de verkeerde.

Normaal gebruik: Alleen bij de geboorte ziet een Fries paard er meestal perfect uit. Ook paarden krijgen schrammen en blauwe plekken.

Iets anders zijn chronische medische problemen die moeten worden behandeld of die het gebruik van een paard beïnvloeden.

HYPP, hoefbevangenheid, droes en andere ernstige ziekten en symptomen kunnen pijnlijke ervaringen worden.

Je kunt altijd een dierenarts vragen om een lichamelijk onderzoek, zodat eventuele problemen duidelijk worden. Het kost geld, maar kan ook veel ellende voorkomen.

Stalling: een paard heeft iedere dag beweging nodig. Wilde paarden lopen per dag gemiddeld 30 kilometer.

Hoe kleiner de ruimte die je hebt, hoe meer problemen een paard mentaal kan krijgen.

Friese paarden hebben graag gezelschap. Ze voelen zich goed in een groep.

De groep heeft ook een functie met betrekking tot veiligheid. Paarden zijn vluchtdieren en rekenen op hun soortgenoten bij het ontdekken van potentiële bedreigingen.

Alleen kan een paard emotioneel overbezorgd raken, waardoor het te weinig uitrust. De directe omgeving van een Fries paard moet sowieso vrij zijn van gevaarlijke voorwerpen.

Ze kunnen zich nog aan iets zachts bezeren. En, uiteraard, hoe duurder het paard, hoe meer kans op blessures. Controleer regelmatig de omgeving van het paard.

Friese paarden zijn een geweldige aanvulling in je leven. Denk goed na over de aankoop en neem er de tijd voor, zodat je lang plezier kunt hebben van je Friese paard.

Heb jij nog goede tips over het kopen van een Fries paard? zo ja, deel deze dan met ons. Jouw reactie is belangrijk om elkaar te kunnen inspireren en motiveren.  Het kost je slechts 2 minuten.

Tot snel,

Tjeerd Bouwma
Auteur van: Het Ultieme Handboek Voor Het Friese Paard

P.S. Ben je nog NIET gestart met het toepassen van de tips en technieken uit mijn Friese paarden boek?

Wil je een gezond, gelukkig en goed getraind Friese paard? Waar wacht je dan nog op? Eén ding is zeker, wanneer je NIETS onderneemt – verandert er ook NIETS.

Lees Hier Meer Over Het Friese Paarden Boek! <— Dit is een RISICOLOOS AANBOD! <– Klik Hier!

Probeer het boek 60 dagen uit…bevalt het je niet…dan krijg je je geld direct terug. Duizenden Friese paarden baasjes zijn je al voorgegaan…

Deel deze pagina gelijk even met je vrienden en kennissen door hierboven op de “Vind ik leuk” knop van Facebook te klikken. Alvast bedankt!

0 Comments